Η ψυχολογία των χρωμάτων

Τα χρώματα, έχει αποδειχθεί ότι έχουν επίδραση στην ψυχολογία του ανθρώπου. Το φύλλο, το πολιτιστικό υπόβαθρο και οι προσωπικές εμπειρίες επηρεάζουν το πώς συλλαμβάνει ο κάθε άνθρωπος τα χρώματα.  Εντούτοις κάποιες χρωματικές επιρροές είναι κοινά αποδεκτές παγκοσμίως.

Τα βερνίκια νυχιών ‘IRIS” εξηγούν τις χρωματικές τους επιλογές μέσω της παλέτας όλων των χρωμάτων και των νοητικών επεκτάσεων τους.

Λευκό

Είναι το χρώμα της αγνότητας, της ηρεμίας και της  γαλήνης. Παραπέμπει στην προστασίας, στην ισορροπία και στην καθαρότητα. Σε τελετές το λευκό ισούται με την αθωότητα, την απλότητας, την παράδοση και την ειλικρίνεια. Φυσικά το λευκό περιστέρι είναι προπομπός της Ειρήνης.

Τα «IRIS Nails» έχουν τρία προϊόντα σε λευκό, το ASTERI (008) που είναι ΛΕΥΚΟ για τη ΓΡΑΜΜΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ εμπνευσμένο από τη λάμψη των αστεριών στον σκοτεινό ουρανό, το PEFTASTERI (021) που είναι ΓΑΛΑΚΤΕΡΟ και λαμπερό όπως το φως ενός αστεριού που πέφτει και το SELINI (030) CROCUS ΓΑΛΑΚΤΕΡΟ λαμπερό όπως το φεγγάρι.

Μαύρο

Δηλώνει το φόβο, το άγνωστο, συμβολίζει την απειλή ή το κακό, εκφράζει τη σοβαρότητα και την επισημότητα και γι’αυτό προτιμάτε σε επίσημα δείπνα και συνατήσεις. Δημιουργεί ένα πέπλο μυστηρίου.

Τα «IRIS Nails» διαθέτουν το βερνίκι NIKTA (006),   ΜΑΥΡΟ όπως το σκοτάδι της νύχτας χωρίς τα αστέρια.

Γκρι

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο, φυσικό και ψυχρό χρώμα. Είναι επίσημο και συντηρητικό χρώμα αλλά παραπέμπει και σε κάτι μοντέρνο. Εκφράζει ταπεινότητα, πρακτικότητα και χρησιμοποιείται συχνά σαν φόντο, προσδίδοντας τυπικότητα και σοβαρότητα.

Τα «IRIS Nails» διαθέτουν το βερνίκι ANEMOS (031), που είναι ΓΚΡΙ ΑΝΟΙΧΤΟ όπως ο ήχος του ανέμου μέσα στην πόλη.

Κόκκινο

Το χρώμα του πάθους και της έντασης που μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα, διεγείρει πνευματικά & σωματικά και δηλώνει την έντονη διάθεση για ζωή και δημιουργία. Εκφράζει αντικρουόμενες ιδέες όπως αγάπη και πάθος, αλλά και βία, αίμα και πόλεμο. Το κόκκινο έχει και φυσική επίδραση στον άνθρωπο, καθώς αυξάνει την πίεση του αίματος, τον αριθμό των αναπνοών και το μεταβολισμό.

Τα «IRIS Nails» διαθέτουν  πέντε διαφορετικά μεταξύ τους κόκκινα και συγκεκριμένα: την PYRA (027) ΚΟΚΚΙΝΟ έντονο και λαμπερό όπως η φωτιά, PATHOS (022) ΚΟΚΚΙΝΟ που συμβολίζει το πάθος κάθε γυναίκας, INOS (018) ΜΠΟΡΝΤO – ΚΟΚΚΙΝΟ σαν το παλιό καλό κόκκινο κρασί, FLOGA (017) ΚΟΚΚΙΝΟ MAGIC εμπνευσμένο από τη φλόγα της φωτιάς, POTHOS (016) ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΡΟ που συμβολίζει τον πόθο κάθε γυναίκας για ομορφιά.

Διαθέτει επίσης και αποχρώσεις του κόκκινου όπως το STAFILI (007) ΜΠΟΡΝΤΟ σαν τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των ερυθρών ελληνικών κρασιών και ΑΜVROSIA (019) ΦΟΥΞΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟ όπως η αμβροσία των θεών.

Μπλε

Είναι κατά κανόνα το πιο αγαπητό χρώμα των ανθρώπων, καθώς και το χρώμα της γνώσης, της μάθησης, της χαλάρωσης, της ηρεμίας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας. Συνδεέται με τη δύναμη, τη σιγουριά, το κλασσικό, αλλά ενίοτε και με το κατεστημένο. Το μπλε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα, τα εθνικά σύμβολα της και τις ελληνικές θάλασσες.

Τα «IRIS Nails» διαθέτουν  τρείς αποχρώσεις του μπλε. Τη THALASSA (003) ΜΠΛΕ ΤΙΡΚΟΥΑΖ εμπνευσμένο από το χρώμα των ελληνικών θαλασσών, το KYMA (009) ΜΠΛΕ ΑΝΟΙΧΤΟ όπως οι αποχρώσεις που παίρνει το κύμα της θάλασσας όταν σκάει στα βράχια και AVISSOS (023) ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ που θυμίζει το βαθύ μπλε της Αβύσσου των ωκεανών.

Καφέ

Το καφέ έχει συσχετιστεί με τη φύση, τη γη, το χώμα, το ξύλο και την πέτρα, και συνακόλουθα με τη σταθερότητα κα την συνεργασία. Είναι ένα γήινο, θερμό χρώμα που παραπέμπει στην πρακτικότητα και στις χειρονακτικές εργασίες.

Τα «IRIS Nails» διαθέτουν τέσσερα καφέ χρώματα: την PETRA (010) ΚΑΦΕ ΜΠΟΡΝΤΟ σαν την καστανόχρωμη πέτρα της ελληνικής ορεινής υπαίθρου, το OROS (011) ΚΑΦΕ ΣΚΟΥΡΟ σαν το χρώμα βουνών, το XYLO (012) ΚΑΦΕ ΑΝΟΙΧΤΟ (ΠΟΥΡΟΥ) σε αποχρώσεις που θυμίζουν κορμούς ελληνικών δέντρων και τη GEA (028) ΚΑΦΕ σαν το χρώμα της ελληνικής γης

Μπεζ

Το μπεζ είναι ταυτόχρονα ένα ψυχρό και θερμό χρώμα. Θερμό γιατί μοιάζει στο καφέ και ψυχρό γιατί μοιάζει στο λευκό. Είναι ήρεμο, αγνό χρώμα και πάνω απ’ολα γήινο.

Τα μπεζ γήινα χρώματα που διαθέτουν τα “Iris Nails” είναι: STAHI (013) ΜΠΕΖ ΣΚΟΥΡΟ λαμπερό και ανάλαφρο σαν το στάχυ που συναντάμε στην ελληνική φύση, MELI (014) ΜΠΕΖ εμπνευσμένο από την πασίγνωστη απόχρωση του θυμαρίσιου μελιού, SITARI (015) ΜΠΕΖ LIGHT που θυμίζει το χρώμα του σιταριού της ελληνικής χλωρίδας, GERANI (024) ΜΠΕΖ ΜΩΒ εμπνευσμένο από τις αποχρώσεις του άνθους του γερανιού και MIRTIA (029) ΜΠΕΖ ΑΝΟΙΧΤΟ σαν τους ανθούς της ελληνικής μυρτιάς

Μωβ

Είναι ο συνδυασμός κόκκινου και μπλε, το χρώμα των βασιλέων, της πολυτέλειας, του διαλογισμού και της βαθύτερης σκέψης. Συνδέεται με την πνευματικότητα, τη δημιουργηκότητα και τη φαντασία. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του έχουν ένα στοιχείο ρομαντισμού.

Τα «IRIS Nails» διαθέτουν σε μωβ το NARKISSOS (025) ΜΩΒ που συμβολίζει την αρχαιοελληνική ομορφιά του Νάρκισσου και το KISSOS (026) ΜΠΟΡΝΤO – ΜΩΒ βαθύ που θυμίζει τον Κισσό της Ευρυτανικής γης

Ροζ

Το ροζ ταυτίζεται με τη θυληκότητα, τη τρυφερότητα, την παιδκή ηλικία και τη μητρότητα.

Τα «IRIS Nails» διαθέτουν σε ροζ: το HADI (02) ΡΟΖ ΓΑΛΛΙΚΟΥ, ΛΑΜΠΕΡΟ ΡΟΖ χρώμα για Γαλλικό μανικιούρ σε φυσικές αποχρώσεις για κομψό αποτέλεσμα, AGAPI (04) ΡΟΖ ΑΠΑΛΟ ΓΑΛΛΙΚΟΥ μανικιούρ σε φυσικές αποχρώσεις για κομψό αποτέλεσμα και RODON (05) ΣΟΜΟΝ όπως το χρώμα του σώματος